Mitai apie personalo atrankų agentūras
    Naujienų sąrašas

    5 mitai apie įdarbinimo agentūras, kuriais tiki įmonės

    5 mitai apie įdarbinimo agentūras, kuriais tiki įmonės

    „Patalpinę savo skelbimą kai kuriuose darbo paieškos puslapiuose gausime tuos pačius kandidatus“

    Daugelis įmonių mano, kad gali gauti tuos pačius pretendentus į pareigas tiesiog paskelbę darbo skelbimą tuose pačiuose karjeros portaluose kaip ir įdarbinimo agentūros. Nors tame yra truputis tiesos, personalo atrankų specialistai turi du dalykus, kurių įmonės neturi.

    Pirmasis yra prieiga prie karjeros portalų CV duomenų bazių. Tai brangi funkcija, leidžianti atrankų specialistams ieškoti pasyvių kandidatų, turinčių atitinkamos patirties, tačiau galbūt nežiūrinčių darbo skelbimų toje svetainėje.

    Antrasis yra jų asmeninis tinklas. Bėgant metams, kai personalų atrankų specialistas kuria savo tinklą, jis natūraliai kurs santykius su įmonėmis ir nuolatiniais darbuotojais, kurie turi pagrindinių įgūdžių savo sektoriuje.

    Tai reiškia, kad atrankų specialistas gali žinoti geriausią kandidatą į poziciją ir žinoti, kad jis gali pradėti reikiamu laiku, neskelbdamas darbo skelbimo, kas yra labai vertinga visiems įtrauktiems ir sutaupo nemažai laiko.

    „Įdarbinimo agentūros tiesiog persiunčia gyvenimo aprašymus“

    Personalo specialistai, dirbantys įmonėse, dažnai turi klaidingą išankstinį nusistatymą, kad personalo atrankų agentūros konsultantas tiesiog atsiųs jiems daugybę gyvenimo aprašymų, kuriuos rado internete, su viltimi, jog kažkuris iš jų pateisins įmonės, ieškančios darbuotojų, lūkesčius.

    Nors taip gali nutikti bendradarbiaujant su prastos reputacijos personalo atrankų įmone, geros agentūros viso proceso metu konsultuosis su įmone kliente bei aiškinsis jos poreikius.

    Tai reiškia nuolatinį grįžtamąjį ryšį tarp kliento ir atrankų specialisto aptariant, ar siūlomas atlyginimas nėra per mažas, kad pritrauktų kvalifikuotus kandidatus, nustatant būtinus įgūdžius bei patirtį ieškomam darbuotojui bei klasifikuojant kandidatus, siekiant, jog samdantysis vadovas matytų tik geriausius atrinktus kandidatus.

    „Yra pilna žmonių, ieškančių darbo!”

    Anot Eurostat, iki COVID-19 pandemijos Europos Sąjungoje gyventojų užimtumas buvo pasiekęs rekordines aukštumas - 72,7%. Tai buvo didžiausias gyventojų užimtumo procentas nuo 2005 metų. Žinoma, šiuo metu šis skaičius neženkliai pakitęs, tačiau sujungus šią informaciją su tuo, jog 70% pasaulinės darbo jėgos yra pasyvūs kandidatai, kurie aktyviai neieško naujų pareigų, tampa aišku, kaip sunku iš tikrųjų yra rasti aukštos kokybės kandidatų į pareigas.

    „Įdarbinimo agentūros kainuoja per daug pinigų“

    Dažnas įmonių atstovų argumentas, kodėl jie nesamdo įdarbinimo agentūrų yra teiginys, jog įdarbinimo agentūros kainuoja per daug pinigų.

    Ar žinojote, jog netinkamo specialisto įdarbinimas Jūsų įmonei gali atsieiti nuo kelių iki keliolikos ar net keliasdešimt tūkstančių eurų per metus? Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje, pasak REC atlikto tyrimo, kuri vis dar diktuoja darbo rinkos madas, netinkamo specialisto, kurio metinis atlyginimas yra maždaug 40 7772 eurų, įdarbinimas įmonei gali padaryti 150 142 eurų metinį finansinį nuostolį.

    Dabar įsivaizduokite, kad 20% įdarbinimo mokestis už visiškai patikrintą, profesionaliai įdarbintą kandidatą už tą patį atlyginimą būtų 9 554 eurų, ir Jūs nesunkiai galėsite įvertinti, kaip personalo atrankų agentūros iš tikrųjų gali padėti verslui sutaupyti pinigų ilgalaikėje perspektyvoje!

    „Įdarbinimo agentūros nesupranta mūsų sferos“

    Nors kai kuriose didesnėse personalo atrankų agentūrose gali būti jaunesnių darbuotojų, kurie dar nevisai supranta kliento industrijas, kad padėtų jų maržai, yra daug mažesnių specializuotų agentūrų, kurios puikiai supranta klientų sektorių.

    Gera personalo atrankų agentūra turės žmonių, neįtikėtinai gerai išmanančių sektorių, kuriai reikia darbuotojų, ir gali padėti Jūsų verslui klestėti.
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...