Darbo ir poilsio rėžimas
    Naujienų sąrašas

    Kodėl darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra yra svarbi?

    Kodėl darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra yra svarbi?
    Anot vieno didžiausių statistikos portalų Statista.com, kiekvienoje Europos šalyje 2021 metais mažiausiai 40% darbuotojų patyrė perdegimą, o kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Lenkijoje, perdegimą patyrė net 66%. proc. visų šalies darbuotojų. Šiuos duomenis derinant su „Randstad Employer Brand Research 2021 Global“ rezultatais, darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra tapo ne mažiau svarbi, kaip ir atlyginimas, renkantis darbdavį – 58% respondentų paminėjo, kad darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra yra vienas iš svarbiausių prioritetų vertinant darbdavį ir darbo vietos pasirinkimą. Tačiau kokia yra šio termino prasmė ir kaip jis veikia visą darbo jėgą ir darbo rezultatus?
    Darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra apibūdinama kaip efektyvus darbuotojų laiko valdymas iš darbdavių pusės, paliekant pakankamai laiko einamoms užduotims atlikti darbo metu ir užtikrinant, kad darbuotojas galėtų ramiai mėgautis laisvalaikiu, negalvodamas apie darbą po darbo. Kai kurie vadovai tai laiko asmenine darbuotojo atsakomybe, kiti stengiasi padėti, siūlydami darbuotojams programas, programėles ir planavimo įrankius arba sudarydami lankstesnius grafikus, kad darbuotojai jaustų mažesnį spaudimą ir darbus atliktų tuo metu, kai jaučiasi produktyviausi, o šis laikas visiems gali būti skirtingas. Priežastys, kodėl tiek darbuotojai, tiek darbdaviai turėtų pradėti atkreipti dėmesį į darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą: 
    • Rimtų sveikatos problemų mažinimas. Jungtinės Valstijos garsėja kaip viena iš tų pasaulio šalių, kurioje darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra yra didžiulė problema. Amerikos Visuomenės Sveikatos Asociacijos duomenimis, stresas darbo vietoje yra 5-oji didžiausia mirties priežastis Jungtinėse Valstijose. 
    • Psichinė sveikata. Turėdami šiek tiek laiko pasikrauti energijos, praleisti laiko su šeima ir draugais bei skirti laiko mėgstamai laisvalaikio veiklai, galite sumažinti streso lygį, todėl tai gali būti puiki psichikos sveikatos problemų prevencija, suteikianti daugiau motyvacijos darbe bei gebėjimo pasiūlyti naujų idėjų. 
    • Fizinė sveikata. Darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra taip pat užtikrina, kad turėtumėte laiko tinkamai pasirūpinti savo fizine sveikata ir pagrindiniais poreikiais, laikantis sveiko miego įpročių, valgant maistinių medžiagų turintį maistą, turint laiko mankštintis ir mažinant cukraus bei alkoholio vartojimą, kad padidėtų dopamino kiekis po varginančios darbo dienos. 
    • Buvimas tiek darbe, tiek namuose. Tai asocijuojasi su permąstymu arba susikaupimo problemomis, kadangi trūksta laiko asmeniniams reikalams. Ironiška, bet dažnai darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyros trūkumas priveda prie galvojimo apie darbą namuose, o darbe – prie nerimo, kad neskiriame pakankamai laiko asmeniniam gyvenimui, asmeninių problemų sprendimo. Tada neįmanoma susikaupti ties darbo užduotimis. Turėti pusiausvyrą reiškia galimybę „perjungti mygtuką“ pagal tai, į ką šiuo metu turime susikoncentruoti. 
    • Asmeniniai santykiai. Gera darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra užtikrina, kad turime pakankamai laiko tiems, kuriuos mylime ir vertiname, taip užmezgant stipresnį ryšį su šeima ir draugais bei mažinant atsiribojimo ar vienišumo jausmą. Kadangi esame socialūs sutvėrimai, asmeniniai santykiai vaidina svarbų vaidmenį mūsų gerovei, o neturėdami reikiamos paramos iš ne su darbu susijusių žmonių, galime tapti irzlūs, prislėgti ar užsidaryti. 
    • Geresni darbo rezultatai. Darbo ir asmeninio gyvenimo balansas veda į kone svarbiausią darbdaviams dalyką – gerus darbo rezultatus ir produktyvius darbuotojus, kurie yra pasirengę nuversti kalnus ir pasiūlyti naujų, inovatyvių būdų pagerinti įmonės darbą. 
    • Kūrybinis mąstymas. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai svarbu tik toms pozicijoms, kuriose žmonės turi atlikti kūrybines užduotis, tačiau iš tikrųjų kiekvienas darbuotojas, turintis originalių ir naujų idėjų, yra tikras lobis įmonei.  Žmonės, kurie jaučia mažiau įtampos, turi laiko ne tik koncertuoti, bet ir tyrinėti, yra tie, kurie gali pateikti įmonėms naujų perspektyvų. Tačiau kaip galima pasiūlyti ką nors naujo, kai vos užtenka laiko atlikti kasdienius darbus? 
    Tikimės, kad šios įžvalgos padės suprasti darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyros reikšmę ir poveikį ne tik žmogui, bet ir visai įmonei. Darbštūs žmonės, be abejo, yra nuostabi įmonės dalis, raktas į sėkmę yra ne 100% budrumo laiko skyrimas darbui, o žinojimas, kada pailsėti, o kada sustoti, kad ir toliau dirbtumėte su ta pačia energija.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...