IT specialistus motyvuojantys veiksniai
    Naujienų sąrašas

    Kas motyvuoja IT specialistus renkantis darbdavį?

    Kas motyvuoja IT specialistus renkantis darbdavį?
    Nors visą pasaulį sukausčiusi pandemija neigiamai paveikė daugelio sektorių veiklą, 67% IT sektoriaus darbuotojų situacija darbe niekaip nepasikeitė ir jie dirbo kaip įprastai (lyginant su 50% visos pasaulio rinkos). Dar daugiau – 1 iš 3 IT sektoriaus darbuotojų dažnu atveju dirbo viršvalandžius, o darbo neteko vos 1% IT sektoriuje dirbančių asmenų. Kaip ir kituose sektoriuose, IT sektoriuje darbuotojai tapo ištikimesni darbdaviui – net 70% IT sektoriaus darbuotojų išreiškė išaugusį lojalumą ir pasitikėjimą darbdaviu, lyginant su 68% visos darbo rinkos. 

    Dauguma IT darbuotojų išreiškė, jog renkantis darbdavį jiems svarbiausia:
    • patrauklus atlyginimas ir priedai (65%); 
    • darbo ir asmeninio gyvenimo balansas (62%);  
    • darbo sauga (60%). 
    Sekantys pagal svarbą kriterijai buvo finansinis įmonės užtikrintumas (57%) bei maloni darbo atmosfera (55%). 

    Dirbant IT srityje taip pat aktualu technologijos, inovacijos bei žengimas koja kojon su jomis, tad lyginant su kitais sektoriais ir apskritai su globalia darbo rinka, IT srityje kaip niekur kitur darbuotojams svarbu, jog įmonė naudotųsi naujausiomis technologijomis ir programine įranga – 50% IT darbuotojų tai įvardijo kaip jiems svarbų aspektą, renkantis darbdavį, lyginant su visa globalia darbo rinka, kur šis faktorius kaip svarbus buvo įvardintas vos 36% apklaustųjų. 

    Tiesa, prioritetai skiriasi, priklausomai nuo IT darbuotojų specializacijos. ITC vadybininkai kaip svarbiausius veiksnius vertina gerą darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą, finansinę būklę ir patrauklų atlyginimą bei išmokas (atitinkamai 65%, 62% ir 62%). Be to, jie mano, kad stipri vadovybė yra penktas svarbiausias faktorius (56%), o ITC ir inžinerijos specialistams stipri vadovybė yra daug mažiau svarbus traukos veiksnys (43%). Patrauklus atlyginimas ir lengvatos ITC ir inžinerijos specialistams (69%) yra svarbesni nei vadovams ir partneriams. 
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...