Personalo atrankų įmonės
    Naujienų sąrašas

    Kodėl įmonės turėtų kreiptis į personalo atrankų agentūras?

    Kodėl įmonės turėtų kreiptis į personalo atrankų agentūras?
    Autorė: Aušra Bendikaitė, Generalinė direktorė

    Daugelis įmonių atlieka kandidatų paiešką ir atranką pasitelkdamos savo personalo valdymo skyriaus išteklius. Tačiau tai – ne visada efektyviausias pasirinkimas dėl šiuolaikinio personalo atrankos paslaugų išsivystymo lygio.

    Kartais susisiekimas su personalo atrankų agentūra gali padėti tiek materialinius, tiek laiko išteklius. Atvejai, kuomet verta kreiptis į profesionalus: 

    • Įmonė, kurioje nėra vidinio personalo atrankos specialisto ar personalo skyriaus, turi kitų prioritetų. 
    • Planuojama per trumpą laiką įdarbinti daug darbuotojų, pavyzdžiui, pradedant naują verslą, esant sezoninės paklausos pikui ir kitais panašiais atvejais. 
    • Tarpsektorinė konkurencija su kitais darbdaviais pritraukiant specialistus. Pavyzdžiui, kiekvienai įmonei reikia IT, rinkodaros, personalo specialistų, buhalterių ir teisininkų. 
    • Įmonei reikalinga tiesioginė vadovo, labai specializuotos ar retos pozicijos paieška. 
    • Konfidencialiai ieškant laisvos darbo vietos: įmonė nori išvengti per anksti sklindančios informacijos apie strateginius planus, struktūrinius pokyčius, naujų projektų pradžią, dirbančio darbuotojo pakeitimą. 
    • Jei personalo atrankos procesas turi būti atliekamas kitoje vietoje (regione, šalyje) arba tarpregioninei paieškai, kur įmonė neturi atstovybės. 
    • Įmonei reikalinga nepriklausoma išorinė ekspertizė: pavyzdžiui, įmonei žengiant į naują rinką, vystant naują projektą, vykstant sudėtingoms deryboms priimant į darbą kandidatą, nutraukiant kieno nors darbo santykius ir panašiais atvejais. 
    • Yra užduočių, kurių negali atlikti vidiniai žmogiškieji ištekliai: atlyginimų tyrimas, perkėlimas, testavimas ir personalo vertinimas. 
    • Supratimas, kaip įmonė valdo visus samdymo agentūrų privalumus, padeda sutaupyti biudžeto ir išteklių nepagrindinėms užduotims atlikti bei padidinti verslo efektyvumą.

    Suprasdami, kaip įmonė valdo savo procesus, personalo atrankų agentūros padeda sutaupyti biudžeto ir išteklių nepagrindinėms užduotims atlikti bei padidinti verslo efektyvumą.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...