Laiko valdymo patarimai
    Naujienų sąrašas

    Patarimai, kaip lengviau valdyti ir planuoti savo laiką

    Patarimai, kaip lengviau valdyti ir planuoti savo laiką
    Amerikiečių investuotojas, verslininkas ir vienas turtingiausių pasaulio žmonių Warren Buffett yra pasakęs: „Laikas yra pinigai". Laikas yra prekė, kurios mes visi norime daugiau, bet niekada nesugebame gauti pakankamai.
    Nors mes visi dirbame per tas pačias 24 valandas, yra paprastų būdų, kaip kiekvieną dieną galime jaustis labiau patenkinti. Savo rutinoje reikia atsikratyti dalykų, kurie švaisto mūsų laiką ir stengtis sutelkti dėmesį į dalykus, kurie padeda mums, suteikia energijos ir produktyvumo. Jei nežinote, nuo ko pradėti, ar reikia didesnės motyvacijos, pateikiame penkis patarimus, kurie padės Jums judėti teisinga kryptimi.
    1. Susikurkite rutiną. Jei Jūsų gyvenimo būdas yra aktyvus ir nuolat besikeičiantis, įprasta kiekvienos dienos rutinos dalis gali padėti Jums jaustis geriau ir organizuoti savo laiką. Pradedant dieną su treniruote, sveikais pusryčiais, dienoraščio rašymu ar meditacija gali padėti Jūsų smegenims įjungti produktyvumo režimą. Panašiai ir su vakaro rutina, kuomet planuojamas skanios vakarienės gaminimas ar atsipalaidavimas vonioje, padeda atsipūsti po ilgos darbo dienos. Sveikų įpročių puoselėjimas suteikia rutinos pagrindą, kuris leidžia Jums jaustis labiau organizuoti savo laiką.
    2. Nustatykite savo veiklos prioritetus. Kiekvienos dienos pabaigoje paskirkite 10-20 minučių, per kurias galėtumėte pasiruošti kitos dienos rytui. Sudarykite sąrašą, kurio pirmi trys dalykai būtų kiekvienos dienos siekiamybė, o tada pirmenybę teikite likusioms užduotims pagal svarbumą. Žinoma, visada atsiranda netikėtų užduočių, kurių negalime numatyti, tačiau suplanuotas laikas ir numatytos užduotys padeda nepamiršti dienos prioritetų. Laiko valdymas yra susijęs su efektyvumu. Nors mes visi dažnai norime padaryti kuo daugiau, per daug užduočių gali sukelti įvairius jausmus, per kuriuos mes pradedame jaustis išsiblaškę ir nieko nespėjantys.
    3. Suraskite savo didžiausio produktyvumo valandas. Nusistatykite savo produktyviausias darbo valandas. Ne visi žmonės dirba nuo devintos ryto iki penktos vakaro, tad ir kiekvieno produktyvumo valandos skiriasi. Paklauskite savęs, kuriuo dienos metu jaučiatės geriausiai, turite daugiausiai energijos, o tada tuo laiku susidėliokite savo nemėgstamiausias ir sunkiausias užduotis, kadangi joms reikia daugiausia dėmesio. Vis dėlto rekomenduojame sunkiausius darbus atlikti pirmos dienos pusėje, o lengvesnes ar daugiau atsitiktinių užduočių palikti po pietų. Susiplanavus užduotis, skirkite laiko laisvalaikio planavimui: atsipalaidavimui ar laiko praleidimui su šeima. Žinant dienos laiką, kuomet Jūsų energijos lygis yra didžiausias, bus apribotas „laiko švaistymo" lygis, patiriamas kasdien.
    4. Įtraukite technologijas. Skaitmeniniai kalendoriai, laikmačiai bei išmaniųjų telefonų programos gali padėti Jums išlikti teisingame laiko planavimo kelyje. „Google" kalendorius – patogus planavimo įrankis, leidžiantis pasirinkti įvairias spalvas, nustatyti pranešimus ir užduotis pagal svarbą, atsiunčia priminimus ir užduočių terminus. Programos taip pat gali Jums padėti, jei bandote apriboti laiko švaistymą. Jei Jūsų dėmesys yra lengvai nukreipiamas įvairių dirgiklių, galite net nepastebėti, kaip ilgą laiko tarpą išnaudojate veltui. Tai taikoma ir namų ruošai, jei dirbate nuotoliniu būdu arba ilgai kalbatės su kolegom, esant biure. Įsivardinkite dirgiklius, kurie nuolat patraukia Jūsų dėmesį ir bandykite valdyti laiką, skirtą jiems.
    5. Raskite savo ritmą. Nors yra internetinių įrankių ir programų, padedančių sekti ir planuoti laiką, kartais fizinio sąrašo sudarymas taip pat veikia. Susidarant visų dalykų, kuriuos reikia padaryti, sąrašą užrašų knygutėje ar ant popieriaus lapo, vėliau išbraukiant užduotį savo sąraše, kai kuriems žmonėms veikia efektyviau, kadangi viskas prieš akis. Tikslas yra susikurti Jums artimą sistemą, kuri leistų lengvai rasti savo ritmą.
    Sėkmingo laiko valdymo gerinimas prasideda nuo kasdienių įpročių keitimo, plano ir įgyvendinimo. Lėtai pradėkite keisti savo darbotvarkę pagal savo produktyvumo valandas ir įvertinkite savo kasdieninės rutinos pokyčius. Vadovaudamiesi šiais patarimais, galėsite daugiau dėmesio skirti turimoms užduotims ir sėkmingiau pasiekti savo tikslus. 

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...