Produktyvumas dirbant namuose
    Naujienų sąrašas

    Patarimai, padėsiantys palaikyti produktyvumą, dirbant iš namų

    Patarimai, padėsiantys palaikyti produktyvumą, dirbant iš namų

    Pasaulinė pandemija privertė daug žmonių dirbti iš namų, ir nors tai turi savo privalumų, visgi išlikti produktyviu namų aplinkoje gali būti sudėtinga. Jei dirbant namuose Jums sunku susikaupti ir ką nors padaryti, tikrai nesate vieni. Laimei, turime keletą patarimų, kurių laikantis, galite padidinti produktyvumą dirbdami namuose.

    • Sukurkite specialią darbo vietą. Namų biuro erdvės sukūrimas yra vienas iš svarbiausių dalykų, kuriuos galite padaryti norėdami padidinti produktyvumą dirbdami namuose. Turėdami tam skirtą lokaciją, kurioje dirbate, galėsite lengviau susikaupti. Įsitikinkite, kad Jūsų darbo vieta yra patogi, gerai apšviesta ir toli nuo dirgiklių.

    • Nustatykite aiškias ribas. Kai dirbate namuose, gali būti sunku atskirti darbinį gyvenimą nuo asmeninio. Su šeima ar kambario draugais nustatykite aiškias ribas, kad jie žinotų, kada Jūs dirbate, o kada ne. Tai padės sumažinti trukdžius ir blaškymąsi.

    • Laikykitės rutinos. Vienas iš darbo namuose privalumų yra tai, kad turite daugiau lankstumo. Tačiau norint išlaikyti produktyvumą, svarbu laikytis rutinos. Stenkitės keltis kiekvieną dieną tuo pačiu metu, taip pat planuokite pertraukas ir pietus kiekvieną dieną tuo pačiu metu.

    • Padarykite pertraukas. Reguliarios pertraukos yra labai svarbios, norint išlaikyti produktyvumą dirbant namuose. Gali kilti pagunda dirbti visą dieną, tačiau tai gali sukelti perdegimą ir sumažėjusį produktyvumą. Visą dieną darykite trumpas pertraukėles, kad pasitemptumėte, pasivaikščiotumėte ar užkąstumėte.

    • Bendraukite. Darbas namuose gali iššaukti izoliacijos jausmą, todėl svarbu palaikyti ryšį su kolegomis ir komanda. Suplanuokite reguliarius susitikimus ir naudokite vaizdo konferencijų įrankius. Tai gali padėti išlikti motyvuotam ir susikaupusiam.

    • Pašalinkite dirgiklius. Išsiblaškymas yra vienas didžiausių iššūkių dirbant namuose. Nustatykite, kas Jus labiausiai blaško, ir imkitės veiksmų, kad tuos dirgiklius pašalintumėte arba sumažintumėte. Pavyzdžiui, jei socialiniai tinklai blaško dėmesį, apsvarstykite galimybę darbo valandomis naudoti svetainių blokavimo priemonę.

    • Naudokite produktyvumo įrankius. Yra keletas produktyvumo įrankių, kurie gali padėti išlaikyti tvarką ir susikaupimą. Nuo projektų valdymo programinės įrangos iki laiko stebėjimo programėlių – šie įrankiai gali padėti nenutrūkti savo darbo ir maksimaliai išnaudoti savo laiką.

    • Naudokite produktyvumo įrankius. Yra keletas produktyvumo įrankių, kurie gali padėti išlaikyti tvarką ir susikaupimą. Nuo projektų valdymo iki laiko stebėjimo programėlių – šie įrankiai gali padėti nenutrūkti savo darbo ir maksimaliai išnaudoti savo laiką.

    • Mankštinkitės. Mankšta yra puikus būdas padidinti produktyvumą ir sumažinti stresą. Kiekvieną dieną skirkite laiko fizinei veiklai, nesvarbu, ar tai greita treniruotė, ar pasivaikščiojimas po savo gyvenamąjį rajoną. Tai gali padėti išlikti energingiems ir susikaupusiems visą dieną.

    • Nepamirškite gerti vandens. Gal tai ir elementaru, bet išgeriamas reikalingas vandens kiekis yra būtinas norint išlaikyti dėmesį ir produktyvumą. Laikykite vandens butelį prie savo stalo ir gurkšnokite jį visą dieną. Tai gali padėti išlikti budriems ir išvengti nuovargio.

    • Pasirūpinkite savimi. Skirkite laiko savo mėgstamai veiklai, pavyzdžiui, meditacijai, skaitymui arba laiko praleidimui su šeima ir draugais. Tai gali padėti pasikrauti ir išlaikyti teigiamą mąstymą, o tai visgi gali padidinti produktyvumą.

    Šie patarimai gali padėti susikaupti ir būti motyvuotiems – pradedant darbo vietos sukūrimu ir baigiant pertraukų darymu ir produktyvumo įrankių naudojimu. Rūpindamiesi savimi ir palaikydami ryšį su komanda, galėsite sėkmingai dirbti nuotolinėje darbo aplinkoje.
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...