Darbo pokyčiai
    Naujienų sąrašas

    Ženklai, rodantys, kad atėjo metas keisti darbą

    Ženklai, rodantys, kad atėjo metas keisti darbą

    Įsivaizduokite, kad jaukų sekmadienio vakarą mėgaujatės savaitgalio vakariene ir staiga jus užklumpa mintis – pirmadienį turite dirbti. Koks jausmas apima pagalvojus apie tai? Ar ši mintis Jus suerzino, nuliūdino, nusivylė? Nebūtinai, bet tai gali būti laikoma ankstyvu ženklu, kad atėjo metas keisti darbą. Bet kokie gali būti kiti šio reiškinio rodikliai? Mes pasistengsime Jums pateikti svarbiausius ženklus, rodančius, kad laikas keisti darbą.

    • Nustojate tobulėti. Paklauskite savęs, ar pastaruoju metu darbe sužinojote ką nors naujo. Tai nebūtinai turi būti susiję tik su pačiu darbu, bet galbūt patobulinote kai kuriuos įgūdžius ar net paaugote kaip asmenybė. Jei negalite prisiminti paskutinių naujų įgūdžių ar asmenybės augimo momento, tai reiškia, kad nustojote mokytis ir augti ir galite pradėti ieškoti naujos vietos dirbti, augti ir mokytis toliau. Tai natūralus procesas – kartais pasieki maksimumą.

    • Niekas nebedomina. Ar naujos užduotys Jums yra neįdomios ir netgi varginančios? Blogos žinios – darbas jūsų nebetenkina. Praleidžiate savo terminus, nebesiekiate savo rezultatų ir Jums tiesiog trūksta valios apsimesti, kad nestokojate entuziazmo vartant įmonės tikslo. Tačiau žinote, kad antipatijos jausmas jums netinka.

    • Jaučiate darbo įtaką asmeniniam gyvenimui. Tai vyksta dviem būdais – jūsų darbas turi įtakos jūsų fizinei ir dvasinei sveikatai. Fizinių simptomų, indikuojančių darbo įtaką asmeniniam gyvenimui, sąrašas gali būti toks: nuolatinis nuovargis, blogai miegate ar apskritai sunkiai užmiegate ir pan. Jei jaučiatės lengvai suerzinamas, irzlus ar kandus, ir pradedate dažniau skustis viskuo, kas jus supa – taip Jus psichologiškai veikia darbas. Tai veikia ir Jūsų socialinį gyvenimą, nes jaučiatės labai jautrus ir nusivylęs dėl mažiausių smulkmenų. Apskritai Jums sunku atsipalaiduoti, nes jūsų galvoje sukasi viena mintis – darbas. Natūralu, jog įprastai darbuose būna pakilimų bei nuosmukių, tačiau darbas neturėtų priversti Jūsų kasdien jaustis psichologiškai ir fiziškai nusilpusiu. 

    • Nesijaučiate svarbus. Kiekviena diena darbe atrodo taip pat – tos pačios senos užduotys, kurias jau perpratote, jokių įdomybių ar iššūkių. Jaučiatės nepripažintas ar atstumtas savo vadovo ar kitų komandos narių, o jūsų papildomos pastangos – nematomos tarsi vaiduoklis, todėl nustojate stengtis tobulėti. Sutikite – jausmas būti reikšmingu komandos žaidėju yra vienas svarbiausių motyvacijos faktorių darbe.
    • Motyvacijos stoka. Konkurencingas atlyginimas, papildomas sveikatos draudimas, nemokami užkandžiai ir gėrimai, draugiškas augintiniams biuras – tai tik pavyzdžiai daugelio privalumų, kuriuos šiais laikais dažniausiai siūlo įmonės. Žinoma, visi privalumai skamba smagiai ir tai gali būti geras būdas motyvuoti darbuotojus. Tačiau, jei nesijaučiate patenkintas savo darbu, kiek ilgai šie privalumai gali jus motyvuoti? Kitas motyvuojantis veiksnys gali būti socialiniai santykiai. Daugelis iš mūsų linksminamės darbe leisdami laiką su kolegomis, o kartais kolegos – vienintelė priežastis nekeisti darbo. Tačiau įsivaizduokite, kad kolegos  nebeteikia jums jokio džiaugsmo ir motyvacijos. Kai įmonės siūlomos naudos jūsų nebemotyvuoja, tai gali būti subtili užuomina pradėti galvoti apie galimus karjeros pokyčius.

    • Laiko švaistymo jausmas. Jei pagaunate save galvojant, kad iššvaistote visą savo potencialą ir įgūdžius darbe, kuris jūsų nebedžiugina, atėjo metas keisti darbą. Jūs skaičiuojate kiekvieną savo darbo minutę ir įsivaizduojate, kad esate ar dirbate kitur.

    Jei manote, kad galite pritaikyti viršuje paminėtus ženklus, turėtumėte susimąstyti apie pokyčius. Jei neįsivaizduojate nuo ko pradėti ar jaučiate baimę ar neužtikrintumą, galite paklausti draugų patarimo arba kreiptis į profesionalią įdarbinimo agentūrą, kuri visokeriopai padės susirasti naują ir jums tinkamiausią darbą.
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...