Susistvarkymas su kandidatūromis ir kandidatais
    Naujienų sąrašas

    Kaip susitvarkyti su dideliu kandidatų skaičiumi ir gyvenimo aprašymais?

    Kaip susitvarkyti su dideliu kandidatų skaičiumi ir gyvenimo aprašymais?
    Neretai įmonės sulaukia didelio kandidatų ir gyvenimo aprašymų antplūdžio užimti atviras pozicijas šiandieninėje konkurencingoje darbo rinkoje. Todėl labai svarbu efektyviai valdyti šį didelį kiekį, kad įmonės pasirinktų geriausius kandidatus ir užtikrintų sklandų personalo atrankos procesą. Štai keletas puikių metodų, padėsiančių sėkmingai įveikti šį sunkumą.

    Pasitelkite kandidatų sekimo sistemas (ATS)

    Sudėtingos kandidatų sekimo sistemos (ATS) įdiegimas gali labai supaprastinti personalo atrankos procesą savo įmonėje. Šios technologijos leidžia automatizuoti kandidatų patikrinimą, valdyti kandidato pažangą ir efektyviai tvarkyti kandidatų duomenis. Naudodami raktinius žodžius ir filtrus galite greitai pasirinkti tinkamiausius potencialius klientus.

    Nustatykite konkrečius atrankos kriterijus

    Prieš nagrinėdami gyvenimo aprašymus, nustatykite aiškius atrankos kriterijus. Tai leidžia sutelkti dėmesį į esminę kvalifikaciją ir patirtį, atsikratyti nekvalifikuotų perspektyvų ir sutaupyti laiko.

    Sukurkite atrankos procedūrą

    Sukurkite metodinę gyvenimo aprašymų peržiūros techniką – apsvarstykite galimybę suformuoti komandą, kuri padėtų jums paskirstyti užduotis. Kiekvienas komandos narys gali sutelkti dėmesį į tam tikras kvalifikacijas ar gabumus, užtikrindamas išsamesnę analizę.

    Pirmenybę teikite bendravimui

    Labai svarbu laiku bendrauti su kandidatais. Siųskite kandidatams automatinius patvirtinimo el. laiškus, kad praneštumėte, kad jų paraiškos buvo gautos. Siekiant išlaikyti skaidrumą, kandidatai turėtų būti informuojami apie jų statusą atrankos procese.

    Sukurkite vertinimo sistemą

    Sukurkite vertinimo sistemą kandidatams įvertinti. Priskirdami reitingus įvairioms kvalifikacijoms ir patirčiai, galėsite objektyviai palyginti ir rasti geriausius kandidatus.

    Organizuokite nuotolius darbo pokalbius

    Pirmiausia pradėkite organizuoti nuotolinius darbo pokalbius. Tai leidžia įvertinti kandidatų bendravimo įgūdžius ir profesionalumą prieš pakviečiant juos į gyvą pokalbį. 

    Naudokite bandomąsias užduotis

    Kandidatų įgūdžiams ir gebėjimams įvertinti turėtų būti naudojamos bandomosios užduotys. Tokios užduotys gali suteikti naudingos informacijos apie kandidato tinkamumą kandidatuojamoms pareigoms.

    Sukurkite duomenų bazę

    Sukurkite kandidatų duomenų bazę, kad išsaugotumėte gyvenimo aprašymus ir kandidato informaciją. Tai gali būti naudingas šaltinis būsimiems įdarbinimams.

    Įtraukite savo komandą

    Dirbkite su savo personalo skyriumi arba už įdarbinimą atsakingais vadovais – jų žinios gali padėti priimti pagrįstus sprendimus. Pasiskirstykite užduotis, kad našta būtų paskirstyta teisingai.

    Nuolat tobulinkite procesus

    Įvertinkite savo personalo atrankos procesą po kiekvieno ciklo ir raskite tobulėjimo galimybių. Norėdami pagerinti kandidato patirtį, paprašykite komandos narių ir kandidatų nuomonės.

    Veiksmingas didelio skaičiaus kandidatų ir gyvenimo aprašymų valdymas yra pagrindinis šiuolaikinių įmonių įgūdis. Jūsų įmonė gali  optimizuoti savo personalo atrankos pastangas ir sukurti stiprią darbo jėgą, kuri užtikrins organizacijos sėkmę, taikydami gerai struktūrizuotą metodą.
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...