Kandidatų praradimo būdai
    Naujienų sąrašas

    6 būdai, kaip prarasti potencialų darbuotoją

    6 būdai, kaip prarasti potencialų darbuotoją
    Aukščiausių talentų pritraukimas ir išlaikymas tapo visų įmonių prioritetu šiandienos vis labiau konkurencingoje darbo rinkoje. Tačiau daugelis darbdavių nenorėdami atstumia potencialius darbuotojus personalo atrankos metu. Mes pabrėžėme šešis svarbiausius būdus, kaip prarasti potencialų darbuotoją tam, kad padėtume Jums išvengti šių tipiškų klaidų.

    Nuobodūs darbo aprašymai

    Darbo aprašymas, kuris yra netikslus arba neįdomus, dažnai yra pirmoji raudona vėliavėlė darbo ieškantiems asmenims. Kurkite aiškius, paprastus ir patrauklius darbo aprašymus, kad pritrauktumėte geriausius kandidatus. Pabrėžkite savo organizacijos užduotis, pozicijoms reikalingas kvalifikacijas ir galimybes tobulėti. Pozicijos, kurios suteikia aiškų vaizdą apie poziciją ir jos vertę įmonėje, pritraukia potencialius darbuotojus.

    Sudėtingi kandidatavimo procesai

    Sudėtingas ir daug laiko reikalaujantis kandidatavimo procesas gali atgrasyti elitinius talentus nuo kandidatavimo. Tad supaprastinkite paraiškų teikimo procesą įtraukdami tik svarbiausius klausimus ir užduotis. Kandidatai gali atmesti Jūsų įmonę dėl ilgų, pasikartojančių anketų ir papildomų žingsnių. Laikykitės paprastos ir patogios pirmosios paraiškos pateikimo procedūros.

    Neefektyvus bendravimas

    Nesugebėjimas efektyviai bendrauti yra vienas iš pagrindinių būdų prarasti potencialų darbuotoją. Kandidatai gali jaustis neįvertinti ir negerbiami, jei sulaukia lėtų ar painių atsakymų arba visai negauna jokio atsakymo. Viso atrankos proceso metu palaikykite nuoseklų ir sąžiningą bendravimą su kandidatais, praneškite jiems apie kandidatūros statuso atnaujinimus ir teikite konstruktyvias pastabas.

    Nepakankamas įvedimo į naują darbo vietą procesas

    Sėkmingai įdarbinus kandidatą nesugebėjimas įvykdyti struktūrizuoto ir įtikinamo įvedimo į naują darbo vietą proceso, gali greitai išeiti iš darbo. Norint nustatyti lūkesčius, paaiškinti verslo kultūrą ir užtikrinti sklandų perėjimą į pareigas, reikia veiksmingo įvedimo į naują darbo vietą proceso. Jei apleisite šį etapą, darbuotojas nebus įsitraukęs į darbovietę ir galimai išeis net nesibaigus bandomajam laikotarpiui. 

    Nekonkurencingos kompensacijos ir naudos

    Nestandartinių atlyginimų ir naudų paketų siūlymas yra garantuotas būdas prarasti potencialius darbuotojus. Atlikite rinkos tyrimą, kad patikrintumėte, ar Jūsų kompensacijų paketai yra konkurencingi, ir pagalvokite apie papildomas premijas, kurios Jus išskirs iš kitų įmonių. Potencialūs darbuotojai labiau linkę įsidarbinti įmonėse, kurios pripažįsta jų vertę ir siūlo viliojančius naudų paketus. 

    Darbuotojų tobulėjimo nepaisymas

    Nesugebėjimas investuoti į darbuotojų augimą ir tobulėjimą gali atstumti geriausius darbuotojus, ieškančius tobulėjimo galimybių. Įsitikinkite, kad turite aiškų karjeros kelio modelį įmonėje ir investuojate į mokymo ir mentorystės programas. Statiška darbo atmosfera netraukia motyvuotų kandidatų.

    Šiuolaikinėje konkurencinėje darbo rinkoje potencialių darbuotojų praradimas yra nuolatinis galvos skausmas darbdaviams. Stiprią ir įsitraukusią darbo jėgą galima pasiekti investuojant į aiškius pareigų aprašymus, supaprastintus kandidatavimo procesus ir užtikrinus efektyvų bendravimą, patikimą įvedimo į naują darbovietę procesą, konkurencingą atlygį ir naudų paketą bei darbuotojų tobulėjimą. Aukščiausio lygio personalo pritraukimas ir išlaikymas yra labai svarbus įmonės sėkmei šiuolaikiniame pasaulyje.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...