Išdarbinimo sąvoka
    Naujienų sąrašas

    Kas yra išdarbinimas?

    Kas yra išdarbinimas?
    Išdarbinimas – pagalba, norintiems tobulinti karjerą, vadovaujantiems ir nevadovaujantiems darbuotojams, kurie atleidžiami iš darbo, atleidžiami dėl pertvarkos arba smarkiai sumažėjusios tam tikrų profesijų paklausos šalies/regiono ekonomikoje.

    Išdarbinimas atsirado septintojo dešimtmečio pradžioje JAV. Čikagoje įsikūrusi įmonė „Challenger, Gray & Christmas“ (CGC), įsteigta 1962 m., buvo viena iš šio proceso pradininkių. CGC užsiėmė personalo vertinimu ir testavimu, instruktavimu, mokymu, vadovų ir perspektyvių darbuotojų ugdymu, konsultavo darbdavius ir darbuotojus atleidimo klausimais. Iš šio „mišinio“ buvo suformuotas išdarbinimas.

    Bostono psichologai John Drake ir Jerry Beam išdarbinimo metodiką priartino prie to, ką naudojame šiandien. Devintojo dešimtmečio viduryje jų įmonė „Drake, Beam & Associates“ (DBM) tapo viena iš pasaulio žmogiškųjų išteklių konsultavimo asų. Kartą, įgyvendindami grupinę 10 000 IBM darbuotojų išdarbinimo programą, jie turėjo pasamdyti dešimtis laikinų padėjėjų savo 500 konsultantų.

    XX amžiuje išdarbinimo paklausa paprastai išaugo ekonominės krizės metu, kai uždaromose įmonėse buvo masiškai mažinamas darbuotojų skaičius. XXI amžiuje didelis kvalifikuotų darbuotojų trūkumas privertė verslą labiau rūpintis savo, kaip darbdavio, įvaizdžiu ir įvertinti ekonominę išdarbinimo naudą. Teisingai atleidus žmogų, atsigavus ekonomikai, galima pritraukti lojalius ir jau apmokytus specialistus. Be to, naujų kandidatų motyvaciją galima padidinti realiais pagarbaus požiūrio į darbuotojus pavyzdžiais net ir sunkiais laikais.

    Išdarbinimas dažnai klaidingai laikomas įdarbinimo paslauga. Tokia painiava pavojinga, nes sukuria neteisingą žmonių mintyse elgesio modelį. Atsakingas paslaugų teikėjas niekada negarantuos programos dalyviui įsidarbinimo, tačiau konsultantai darys viską, kad padėtų žmonėms sėkmingai įsilieti į darbo rinką ir padėtų siekti naujų karjeros tikslų.

    Už konsultacinės įmonės paslaugas apmoka darbdavys, o ne programos dalyvis. Tai vienas iš pagrindinių skirtumų tarp išdarbinimo ir karjeros konsultavimo paslaugų, kai klientas yra asmuo, besidomintis situacija darbo rinkoje ir karjeros plėtra. Tačiau šios sritys yra glaudžiai susijusios. Kai kuriose šalyse naudojamas „mišrus“ šios paslaugos pavadinimas – išdarbinimas ir karjeros keitimas.

    Išdarbinimo programose naudojame įvairias priemones įvairioms progoms: individualias ir grupines programas, meistriškumo kursus, seminarus apie darbo rinką ir darbo paiešką, karjeros instruktavimą, testavimą ir vertinimą, paramą ir pagalbą kuriant karjeros strategiją, pasirenkant darbo paiešką. kanalai, CV rengimas, interviu praėjimas ir t.t. Šiais laikais dalyviai gali naudotis karštąja linija bendravimui su konsultantu, nuotolinei psichologinei pagalbai ir prieigai prie mokomųjų internetinių išteklių su asmenine paskyra.

    Taigi, išdarbinimas sumažina įtampą atleidžiant iš darbo ir padeda sumažinti teisines, reputacijos ir finansines rizikas, prisidedant prie įmonės, kaip atsakingo ir rūpestingo darbdavio, HR prekės ženklo kūrimo.
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...