Metiniai susitikimai
    Naujienų sąrašas

    Viskas, ką privalote žinoti apie metinius pokalbius

    Viskas, ką privalote žinoti apie metinius pokalbius
    Metų pabaiga – periodas, kuomet įmones užgriūna metinių pokalbių lavina. Jei paklaustumėte savo darbuotojų nuomonės apie metinius rezultatų pokalbius, galime lažintis, jog daugelis jų pasakytų tą patį – tai sukelia daug nereikalingo streso. Tačiau kaip darbuotojas gali pasiruošti šiam pokalbiui, kad atitiktų vadovo lūkesčius? O ką vadovas gali padaryti, kad pokalbis vyktų kuo sklandžiau ir darbuotojai nebesietų proceso su blogomis emocijomis?

    Ar metiniai pokalbiai tapo atgyvena?

    Metiniai pokalbiai dažniausiai susiję su praėjusių metų rezultatų aptarimu. Kaip ir minėjom, šie pokalbiai darbuotojams kelia neigiamas emocijas, nes jų metu jie gauna daugiau kritikos nei komplimentų. Iš tiesų, metinių pokalbių metu reiktų nepamiršti ir komplimentų, kurie kelia darbuotojo motyvaciją ir pasitikėjimą savimi. Kritikos šūsnis yra priešingybė – darbuotojas gali pradėti pergalvoti savo pasirinkimus,  abejoti savo sugebėjimais. 
    Taip pat svarbu suprasti, kokios yra darbuotojo požiūris į ateitį ir ar darbuotojo ir Jūsų bei įmonės ateities perspektyvos sutampa. Šis pokalbis apskritai tvirtina ryšį tarp darbuotojo ir vadovo ir tai gali būti puiki proga gauti grįžtamąjį ryšį, aptarti atlyginimą ir ateities karjeros galimybes. 

    Kaip pasiruošti metiniam pokalbiui, jog procesas vyktų kaip įmanoma sklandžiau?

    • Nuolatinė komunikacija. Kad ir kaip būtų gaila, bet nei vienas žmogus nemoka skaityti minčių, tad darbuotojui ir vadovui svarbu nuolat bendrauti ir abipusiškai dalintis tiek gerais, tiek blogais darbo aspektais. Nuolat bendraujant tiek darbuotojas, tiek vadovas visada žinos visas naujienas, kokias emocijas sukelia kasdienės ir neįprastos, naujos užduotys. Jeigu palaikysite nuolatinį abipusį santykį, pokalbis praeis sklandžiau ir beliks apibendrinti praėjusių metų nuotaikas ir aptarti ateities tikslus bei planus. 
    • Metinis pokalbis – toks pats, kaip ir visi susitikimai. Dažniausiai darbuotojus gąsdina stereotipinis metinių pokalbių sureikšminimas. Jeigu esate darbuotojas, nekelkite papildomo streso savo darbuotojams sureikšmindami šio susitikimo svarbą, juk iš tiesų metinis pokalbis – lygiai toks pats, kaip bet kokie komandiniai ar individualūs susitikimai, tačiau metinio pokalbio metu aptariami rezultatai apima didesnį laiko tarpą.
    • Išankstinis klausimų ir komentarų pasiruošimas. Jeigu iš anksto pasiruošite komentarus ir klausimus, kuriuos norite aptarti metinio pokalbio metu, pats susitikimas praeis sklandžiau ir greičiau. Taip pat, šitaip nepamiršite visų svarbiausių dalykų, kuriuos norite aptarti su vadovu ar darbuotoju šio susitikimo metu.
    • Ateitis – tokia pat svarbi, kaip ir praeitis. Kaip jau minėjome straipsnio pradžioje, metinių pokalbių metu svarbu ne tik aptarti praėjusių metų projektus ir pasiektus rezultatus, bet ir aptarti ateities galimybes. Jeigu esate vadovas, pasidomėkite, kokie Jūsų darbuotojo ateities planai iš karjeros perspektyvos. Jeigu esate darbuotojas, svarbu išsiaiškinti, kokias ateities galimybes Jums gali pasiūlyti Jūsų darbovietė. Galbūt jaučiatės subrendęs paaukštinimui ar karjeros pokyčiams, tad svarbu išsiaiškinti, ar esama darbovietė Jums ateinančiais metais duos tai, ko Jūs siekiate.
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...