Mitai apie personalo atrankų agentūras
    Naujienų sąrašas

    5 mitai apie įdarbinimo agentūras, kuriais vis dar tiki kandidatai

    5 mitai apie įdarbinimo agentūras, kuriais vis dar tiki kandidatai
    Įdarbinimas pasitelkiant personalo atrankų agentūras kaip tarpininką – vis dažniau taikoma praktika personalo atrankų ir įdarbinimo srityje. Tiesa, dažniausiai šis bendradarbiavimas įvyksta kandidatui karjeros platformoje pamačius jį/ją dominantį darbo skelbimą. Visgi, nemaža dalis žmonių net ir šiandien tiki tam tikrais gandais ar mitais, susijusiais su įdarbinimo agentūromis. Siekiant paneigti įsivyravusius mitus, aptarsime keletą jų:

    „Įdarbinimo agentūros atskaito dalį tavo atlyginimo“

    Atrodo, kad šis mitas atsirado dėl paprasto nesusipratimo. Nors tiesa, kad įdarbinimo agentūros moka procentą nuo kandidato atlyginimo, jis visada apmokamas kliento (įmonės, kuri ieško darbuotojo ir naudojasi įdarbinimo agentūros paslaugomis), o ne iš kandidato.
    Jei esate kandidatas, kurį pateikia agentūra, jums bus mokamas sutartas atlyginimas, nepridedant jokių mokesčių.

    „Darbo agentūrų paslaugos yra mokamos“

    Jums, kaip kandidatui, NIEKADA neturėtų kainuoti pinigų prisijungti prie įdarbinimo agentūros.
    Jei kalbate su agentūra ir jie prašo pinigų - bėkite!

    „Įdarbinimo agentūros siūlo tik tas pozicijas, kurios jau yra reklamuojamos kitur internete“

    Tai dažnas mitas, nes kandidatai mano, kad savo gyvenimo aprašymus įdėti į kelis karjeros portalus yra tas pats, kas kalbėti su agentūra. Tačiau yra keletas darbo vietų, kurias įdarbinimo agentūros turi savo duomenų bazėje, kurios visai nėra reklamuojamos. Tai gali būti dėl daugelio įvairių priežasčių, tačiau tai reiškia, kad agentūra tokiu atveju pasikliaus savo tinklu ir duomenų baze; taigi, jei nesate tiesiogiai užsiregistravę pas juos, jums nebus skirta tokia darbo pozicija!

    „Įdarbinimo agentūros nori mane įdarbinti į bet kokį darbą, kad greičiau gautų atlyginimą“

    Šis mitas greičiausiai kyla iš žmonių patirties su blogomis įdarbinimo agentūromis. Nors gali atrodyti, kad personalo atrankos specialistai nori pritraukti kandidatą į pirmą pasitaikiusį darbą, tačiau sutarčių su klientais pobūdis reiškia, kad jiems bus sumokėtas mokestis tik tuo atveju, jei tas kandidatas ten pasiliks minimalų laiką - paprastai pora mėnesių.
    Dėl šios priežasties personalo atrankų specialistas (ir kandidatas) yra suinteresuoti rasti kandidatui vaidmenį, kurį jie norėtų išlaikyti ilgą laiką
    Tai reiškia, kad įdarbinimo agentūros, norėdamos gauti atlyginimą, turi pasiūlyti tinkamas darbo vietas tinkamiems žmonėms.

    „Įdarbinimo agentūroms nerūpi greitas įdarbinimas“

    Kadangi personalo atrankų agentūros negaus atlyginimo, kol darbuotojas bent keletą savaičių nebus užėmęs savo naujų pareigų, viskas, ką jie daro iki to momento, iš esmės yra nemokamas darbas. Tai reiškia, kad jie turi didžiulę paskatą kuo greičiau įdarbinti asmenį. 

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...