Darbuotojų atsiliepimų svarba
    Naujienų sąrašas

    Kaip darbuotojų atsiliepimai gali padėti klestėti Jūsų įmonei?

    Kaip darbuotojų atsiliepimai gali padėti klestėti Jūsų įmonei?

    Autorė: Aušra Bendikaitė, Generalinė direktorė

    Kodėl darbuotojų atsiliepimai – svarbūs?

    Vadovo ir darbuotojo santykiai yra vienas iš pagrindinių būdų, padedančių vadovams gauti grįžtamąjį ryšį, kurio jiems reikia, norint sėkmingai vadovauti. Tokiu būdu darbuotojai gali būti išklausyti ir išreikšti savo nuomonę. 
    Tai, kaip Jūsų įmonė veikia, priklauso nuo vadovų efektyvumo sėkmingai siekiant organizacinių tikslų ir kartu subalansuojant darbuotojų lūkesčius. Jei vadovams darbuotojų nuomonė yra neaktuali, jie gali pakenkti ne tik visiems darbuotojų santykiams bet ir darbo rezultatams projektams. Dėl šių priežasčių atsiranda nelaimingų ir nemotyvuotų darbuotojų komanda, kuri veda prie neefektyvaus tikslų siekimo.

    Grįžtamojo ryšio galia

    Darbuotojų atsiliepimai gali padaryti stebuklus Jūsų verslui. Nesvarbu, ar atliekate metinę apklausą, reguliariai rengiate asmeninius susitikimus, stebite diskusijas ar vykdote atsisveikinimo pokalbius, Jūsų darbuotojų atsiliepimai gali Jums:  
    • Suteikti naują požiūrį į darbo praktiką;
    • Padėti greičiau įžvelgti įmonėje vykstančias problemas bei greitai imtis sprendimų;
    • Suteikti išsamesnį supratimą apie valdymą ir komandos darbą;
    • Darbuotojų nuomonės užtikrinimas atitinka įmonės vertybes ir verslo tikslus;
    • Nustatyti, kaip darbuotojai susitvarko su organizaciniais pokyčiais;
    • Padėti suprastio priežastis, kodėl žmonės palieka įmonę;
    • Nustatyti mokymų ir tobulėjimo poreikį;
    • Padėti įvertinti darbo vietos kultūrą.
    Tai taip pat gali turėti teigiamą poveikį Jūsų darbuotojams. Atsiliepimai: 
    • Skatina jų darbo efektyvumą ir produktyvumą.
    • Leidžia darbuotojams jaustis išklausytiems ir vertinamiems.
    • Stiprina jų atsidavimą ir lojalumą darbdaviui.
    • Gali dar labiau sumažinti pravaikštų skaičių.
    Visi išvardinti dalykai skatina darbuotojų įsitraukimą ir gali turėti teigiamą poveikį verslo produktyvumui ir paslaugų teikimui.

    Atvirumas – raktas į sėkmę

    Kad Jūsų darbuotojų atsiliepimų politika turėtų realią vertę, ji turi būti sąžininga. Darbuotojai gali išgalvoti tiesą arba sutikti su vadovo ar kitų darbuotojų nuomone, taip bijodami būti sukritikuoti dėl savo išsiskiriančios nuomonės arba nerimauti, kad susidurs su tam tikru neigiamu požiūriu į juos. Vis dėlto yra ir tokių darbuotojų, kurie mano, kad nėra prasmės teikti grįžtamąjį ryšį, nes niekas nepasikeis. Pavyzdžiui, jei atliekate apklausą, ją vertėtų padaryti anoniminę, kad žmonės būtų labiau linkę teikti nuoširdžius atsakymus.

    Būkite pasiruošę išgirsti įvairių nuomonių 

    Gali būti sunku išgirsti kritiką ir pamatyti problemas iš kitų darbuotojų perspektyvos, tačiau atminkite, kad darbuotojų atsiliepimai gali būti ypač naudingas dalykas Jūsų įmonės darbui ir rezultatams. Pavyzdžiui, jei pastebėjote, kad daugelis darbuotojų išeina iš darbo dėl su darbu susijusio streso ar kitų priežasčių, galite imtis priemonių tai pakeisti. Taip pat, jei darbuotojai skundžiasi dėl nepatogios programinės įrangos, galite pamatyti, ką galima padaryti, kad darbuotojams būtų lengviau ir patogiau atlikti savo kasdienes užduotis.

    Išanalizuokite rezultatus ir imkitės veiksmų!

    Neužtenka vien surinkti atsiliepimus, reikia skirti laiko išanalizuoti rezultatus ir imtis veiksmų pagal padarytas išvadas. Darbuotojų atsiliepimai gali padėti atlikti atitinkamus pakeitimus įmonėje ir formuoti Jūsų verslo sprendimus bei ateities tikslus.

    Priimti atsiliepimus iš darbuotojų, dirbančių Jums, išties gali būti sudėtinga, tačiau svarbu paminėti, kad šie darbuotojai turi unikalios patirties, kuri yra būtina, norint suprasti, kaip veikia Jūsų verslas. Šie atsiliepimai padeda nustatyti sritis, kurias reikia tobulinti visoje įmonėje, kad būtų pasiektas optimalus augimas.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...