IT personalo atrankų Baltijos šalyse apžvalga
    Naujienų sąrašas

    IT personalo atrankos: Baltijos šalių apžvalga ir patarimai

    IT personalo atrankos: Baltijos šalių apžvalga ir patarimai
    Dinamiškame IT darbuotojų atrankos pasaulyje Baltijos šalyse svarbu suprasti unikalią perspektyvą, kuri atskleidžia sudėtingą galimybių ir iššūkių rinkinį, apibrėžiantį besikeičiančią rinką. Norėdami suprasti IT atrankų pasaulį ypatumus, pakalbinome Estijos komandos IT personalo atrankų specialistę Olga Uusmaa.

    Olga, kaip pradėjote dirbti šioje srityje ir kas paskatino specializuotis IT personalo atrankoje?

    „Turiu informacinių technologijų magistro laipsnį, bet dėl savo asmenybės niekada nemaniau, jog galėčiau pilnu etatu dirbti šioje srityje – visada norėjau darbo, kuriame technologijos derintųsi su darbu su žmonėmis. Šis mišinys yra būtent tai, ko aš siekiau.“

    Kaip apibūdintumėte dabartinę IT darbo rinką Baltijos šalyse? Ar pastaraisiais metais pastebėjote kokių nors konkrečių tendencijų ar pokyčių?

    „IT darbo rinka Baltijos šalyse yra perspektyvi ir auganti. Regione daugėja investicijų į technologijas, vyksta sparti skaitmenizacija, kuriasi technologijų startuoliai. Baltijos šalys garsėja technologijų centrų puoselėjimu ir startuolių ekosistemų palaikymu. Pavyzdžiui, Taline kuriasi vis daugiau startuolių, o Estija pelnė tarptautinį pripažinimą dėl savo pažangos elektroninio valdymo srityje.

    Ar galėtumėte pasidalinti įžvalgomis apie tai, kokio tipo įmonės Baltijos šalyse aktyviai samdo IT specialistus? Ar yra tam tikrų pramonės šakų, kurios išsiskiria paklausa?

    „Remiantis asmenine patirtimi, galiu teigti, jog kelių tipų įmonės Baltijos šalyse aktyviai ieško IT specialistų – labiausiai išsiskiria jau anksčiau minėti startuoliai, Fintech, žaidimų ir pramogų, programinės įrangos kūrimo ir IT konsultacijų, e. valdymo, viešojo sektoriaus, energetikos ir aplinkos apsaugos įmonės.

    Kokių veiksmų paprastai imatės, kad suprastumėte kliento poreikius ir reikalavimus, pradėdama naują IT personalo atrankos projektą? Kaip užtikrinate kandidato ir įmonės lūkesčių atitikimą?

    „Norint efektyviai pradėti naują IT personalo atrankos projektą, reikia gerai suprasti ir kliento poreikius, ir kandidato galimybes. Štai svarbūs žingsniai, kurių imuosi: 
    • Pradinis susitikimas su klientu; 
    • Detalaus darbo aprašymo aptarimas ir idealaus kandidato įvaizdžio kūrimas; 
    • Susipažinimas su įmone ir komanda; 
    • Kandidatų paieška, patikrinimas ir darbo pokalbių organizavimas; 
    • Atsiliepimų rinkimas ir teikimas; 
    • Kandidatų ir klientų palaikymas viso proceso metu.
    Šie žingsniai, aiškus bendravimas, aktyvus klausymasis ir tvirtų santykių su klientu ir kandidatais kūrimas yra labai svarbi sėkmingų įdarbinimo procesų sudedamoji dalis.“ 

     Žvelgdama į ateitį, kokius IT atrankos iššūkius ar galimybes numatote Baltijos šalyse?
    „Technologijoms sparčiai tobulėjant, gali kilti sunkumų ieškant kandidatų, turinčių naujausių ir specifinių įgūdžių, reikalingų naujoms sferoms, tokioms kaip AI, blokų grandinės ir kibernetinis saugumas. IT specialistų paklausa gali viršyti pasiūlą, o tai paskatins įmonių konkurenciją siekiant pritraukti kvalifikuotus kandidatus. Tačiau investuodamos į švietimo ir mokymo programas Baltijos šalys gali sukurti kvalifikuotą darbo jėgą, kuri derėtų prie besikeičiančių technologijų tendencijų.“

    Jei galėtumėt duoti vieną patarimą naujiems ar būsimiems IT atrankų specialistams, koks jis būtų, remiantis Jūsų patirtimi šioje srityje?

    „Mano patarimas naujiems IT atrankų specialistams – teikti pirmenybę tikrų ryšių kūrimui tiek su klientais, tiek su kandidatais – tai gali labai paveikti Jūsų sėkmę. Suprasdami klientų ir kandidatų poreikius, galite atlikti tikslesnes ir patenkinamas atrankas. Sėkmingi įdarbinimai ir teigiama patirtis lemia pakartotinį procesą ir rekomendacijas. Sutelkdami dėmesį į santykius, galite išsiskirti kaip patikimi personalo atrankų specialistai, suprantantys ir palaikantys IT bendruomenės poreikius.“
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...