Biuro erdvė namuose
    Naujienų sąrašas

    Kaip sukurti tinkamą darbo erdvę namuose?

    Kaip sukurti tinkamą darbo erdvę namuose?
    Autorė: Aušra Bendikaitė, Generalinė direktorė

    Pastaruoju metu įmonėse atsirado daug naujų įpročių bei darbo aplinkos standartų. Vienas iš šių įpročių yra darbas namuose. Nepaisant to, kad daugelis įmonių visomis įmanomomis priemonėmis bando kviesti darbuotojus sugrįžti į biurus, visgi dalis darbdavių siūlo hibridinį darbo modelį, kuris padeda palaikyti pusiausvyrą tarp darbo namuose ir darbo iš biuro bei ženkliai padidina tokių organizacijų konkurencinį pranašumą talentų medžioklėje.

    Tačiau tikrai ne visi darbuotojai, dirbantys namuose gali pasidžiaugti tinkama darbo aplinka, tad kaip sukurti geriausias sąlygas namuose, kad darbo aplinka būtų geriausia? Šiame straipsnyje pateikiu keletą naudingų patarimų.  

    • Rami erdvė. Dėmesio sutelkimas yra prioritetas numeris vienas bandant dirbti. Jei norite geriau susikaupti dirbdami namuose, biuro zoną turėtumėte įrengti ramiausioje namų erdvėje. Pagalvokite apie vietą savo namuose, kur mažiau tikėtina, kad kas nors Jums trukdys, nebent gyvenate vienas.

    • Natūrali šviesa. Kitas svarbus kriterijus, į kurį reikia atsižvelgti, yra natūralus apšvietimas. Saulė neturėtų šviesti tiesiai į akis – geriausia yra šoninis apšvietimas, nes tada nebūsite apakinti saulės spindulių. Tačiau jei kito sprendimo nėra ir stalas turi būti pastatytas priešais langą, pagalvokite apie žaliuzių ar užuolaidų įrengimą, kad būtų galima kontroliuoti natūralios šviesos kiekį.
    • Patogūs ir kokybiški baldai. Patogi kėdė ir stalas ne tik prisideda prie Jūsų patogumo, bet ir vaidina didžiulį vaidmenį Jūsų fizinei sveikatai. Nedvejodami investuokite į brangesnius, bet kokybiškesnius biuro baldus. Be to, ergonomiški baldai leis jaustis lengviau ir dėl to geriau susikaupti, todėl dirbdami namuose galėsite būti produktyvesniais ir pasiekti geresnių rezultatų.
    • Kokybiškas daiktų laikymas. Pagalvokite apie daiktų laikymo vietą ant stalo ir aplink namų biuro erdvę. Jei naudojate spausdintuvą arba skaitytuvą, patikrinkite, ar ant stalo arba aplink jį yra pakankamai vietos papildomiems įrenginiams. Jei dirbate su fiziniais duomenimis, padarykite jiems pakankamai vietos.
    • Pagalvokite apie detales. Jei naudojate daug pieštukų, sąsiuvinių ar lipnių lapelių, paruoškite juos ir pasidėkite į patogiausią vietą ant stalo ar lentynos šalia jūsų.
    • Paruoškite maitinimo lizdus. Jei naudojate ne tik kompiuterį, bet ir daugiau elektroninių prietaisų, pagalvokite, ar Jūsų idealioje biuro patalpoje namuose yra pakankamai kištukų laidams, kad palaikytų visus Jūsų įrenginius.
    • Dekoracijos. Tikriausiai nėra geresnio būdo papuošti biuro erdvę nei pridėti augalų ar asmeninių detalių. Paruoškite keletą tokių augalų, kurie neužimtų daug vietos. Visada šalia laikykite asmeninius daiktus, kurie įkvepia ir motyvuoja. Tai padės tinkamai nusiteikti darbui ir įveikti kai kuriuos darbo namuose iššūkius.
    • Pasirūpinkite internetu. Norint dirbti namuose, reikalinga patikima interneto prieiga. Tai užtikrina nuolatinį ryšį ir prieigą prie išteklių bei padidina produktyvumą ir darbo bei asmeninio gyvenimo pusiausvyrą. Pasiruoškite blogiausiam atvejui ir turėkite alternatyvų interneto šaltinį, jei pirminis šaltinis dėl kokių nors priežasčių nustotų veikti.

    Susikurkite vietą, kurioje susikoncentruosite ir dirbsite produktyviai, nepalikdami savo namų komforto zonos.
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...