Patarimai, kaip pasirengti vadovams darbo pokalbiams
    Naujienų sąrašas

    Kaip vadovai gali pasiruošti darbo pokalbiams su kandidatais?

    Kaip vadovai gali pasiruošti darbo pokalbiams su kandidatais?

    Jei vadovas, vedantis darbo pokalbį su atrinktais kandidatais, nežino, kaip tai padaryti veiksmingai, tuomet išauga tikimybė, jog įmonė praras gerus kandidatus. Tai ypač svarbu dabartinėje darbo rinkoje, nes yra daug daugiau laisvų darbo vietų nei kandidatų, galinčių užpildyti šias laisvas vietas, ir dėl šios priežasties kandidatai turi daugybę pasirinkimų. Todėl, šioje publikacijoje, dalinamės naudingais patarimais, kaip vadovai gali pasiruošti darbo pokalbiui taip, kad jo metu išsirinktų geriausią kandidatą komandai ir įmonei.

    Pareigybių aprašymų peržiūra ir analizė

    Vadovai, prieš pradėdami bet kokius darbo pokalbius, turėtų gerai suprasti pozicijos aprašymą: nustatyti pagrindines užduotis, būtinus įgūdžius ir kvalifikaciją. Taip vadovai gali pritaikyti pokalbio klausimus, įvertinančius kandidato tinkamumą konkrečioms pareigoms, ir geriau įvertinti kandidatų atsakymus bei nustatyti, ar jų gabumai atitinka darbo lūkesčius.

    Gyvenimo aprašymų ir portfelių išnagrinėjimas

    Iš anksto išnagrinėję CV ir portfelius, vadovai susipažins su kandidatų asmenybe ir patirtimi. Žinodami jų įgūdžius ir pasiekimus, vadovai gali parengti klausimus darbo pokalbiui, susijusius su kandidatų profesiniu gyvenimu, ir pastebėti galimas potencialias rizikas. Be to, iš anksto išanalizavę gyvenimo aprašymus, vadovai suteiks suasmenintą ir patrauklią darbo pokalbio patirtį, kuri privers potencialius kandidatus pasijausti įvertintais.

    Struktūrinių darbo pokalbio klausimų sąrašo sudarymas

    Vadovams derėtų susidaryti standartizuotų pokalbio klausimų rinkinį visiems kandidatams, kad visi kandidatai būtų įvertinti vienodai ir teisingai. Šie klausimai turėtų apimti techninius ir minkštuosius įgūdžius, taip pat kultūrinį tinkamumą. Užduodami vienodus klausimus kiekvienam kandidatui, vadovai lengviau palygina kandidatų atsakymus ir objektyviai juos įvertina. Struktūriniai klausimai gali padėti nustatyti, kaip kiekvienas kandidatas atitinka Jūsų organizacijos vertybes ir ilgalaikius tikslus.

    Neatmeskite elgesiu pagrįstų klausimų

    Į pokalbio procesą įtraukę elgesiu pagrįstus klausimus vadovai gali pasidaryti išvadas, kaip kandidatai praeityje sprendė įvairias situacijas. Šie klausimai atspindi kandidato problemų sprendimo gabumus, bendravimo įgūdžius ir gebėjimą spręsti sudėtingas situacijas. Numatydami ir planuodami šiuos klausimus vadovai įgys svarbių įžvalgų apie kandidato asmenybę, darbo stilių ir tinkamumą komandai.

    Pasirengimas darbo pokalbiui yra labai svarbi užduotis vadovams, norintiems suburti gerą komandą. Vadovams derėtų surengti produktyvius pokalbius, kurie padės priimti gerai pagrįstus sprendimus dėl įdarbinimo, atidžiai išnagrinėti darbo aprašymus, paraiškas, portfelius bei pasiruošti prasmingus klausimus darbo pokalbiui.
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...