Karjeros pokyčiai rudenį
    Naujienų sąrašas

    Kodėl ruduo – geriausias laikas naujo darbo paieškoms?

    Kodėl ruduo – geriausias laikas naujo darbo paieškoms?

    Remiantis „Career Sidekick“, darbo paieškos patarimų svetaine, pelniusia daugybę apdovanojimų ir paminėta tokiuose naujienų portaluose kaip „Forbes“, INC, „Business Insider“, „CNBC“, „Yahoo Finance“, ruduo yra įvardijamas kaip antras geriausias laikotarpis metuose pakeisti karjerą. Nepaisant to, kad sausis ir vasaris yra geriausi mėnesiai karjeros pokyčiams, rudens įdarbinimas laikomas turinčiu daugiau teigiamos patirties pradedant darbą. Kodėl? Už to slypi gana daug priežasčių:

    • Visi darbuotojai grįžta iš atostogų, tad žmonės yra labiau pailsėję. Tai reiškia, jog jie taip pat yra labiau motyvuoti ir kantresni naujiems darbuotojams bei labiau linkę suteikti pagalbą ir atsakyti į naujiems kolegoms kylančius klausimus.

    • Rugsėjis, spalis ir lapkritis yra geriausias laikas ieškoti darbo, nes statistiškai šiais mėnesiais skelbiama daugiau darbo skelbimų, lyginant su metiniu vidurkiu. Turint daugiau galimybių, tikimybė susirasti norimą darbą išauga, tai reiškia, jog nebūtina priimti pasiūlymo, kuris yra „visai nieko, nes nebuvo iš ko rinktis“.
    • Personalo vadovai turi išnaudoti tai, kas liko biudžete – kai per metus neužpildomos laisvos vietos, labai retai gaunamas patvirtinimas finansavimui toms pačioms darbo vietoms, kuomet sausio mėnesį svarstomas ateinančių metų biudžetas. Todėl personalo specialistai stengiasi panaudoti naujoms darbo vietoms skirtas lėšas, kol jų neprarado. Kandidatams tai gali reikšti greitesnį įdarbinimo procesą į norimą darbo poziciją, kadangi personalo specialistai nori įdarbinti naujus darbuotojus dar iki prasidedant šventiniam laikotarpiui, jog užtektų laiko išmokyti atlikti bent jau pagrindines darbo funkcijas, jog, atėjus šventiniam laikotarpiui, darbuotojas būtų pajėgus dirbti savarankiškai.
    • Darbo paieškos rudenį taip pat reiškia didesnę galimybę būti atrinktam į darbo pozicijas, į kurias galbūt nebūtumėte atrinkti intensyviausiu atrankų vykdymo laikotarpiu. Kadangi pats populiariausias metas keisti darbą yra metų pradžia, atrankų specialistai gauna daug daugiau gyvenimo aprašymų į bet kokią darbo poziciją, lyginant su kitais metų mėnesiais, o tai reiškia ir didesnę konkurenciją. Pavyzdžiui, jei nebuvote tinkamas kandidatas, kai sausio ir vasario mėnesiais ieškojote darbo, jums gali pasisekti rudenį ir galite netikėtai gauti pakvietimą dirbti įmonėje, kurioje visada norėjote dirbti.

    Apskritai, nors tinkamas laikas yra svarbus ieškant darbo, jei negavote darbo, nenusivilkite ir geriau peržvelkite savo gyvenimo aprašymą, duokite jį perskaityti savo draugams, pagalvokite kaip jį galėtumėte pakoreguoti, pasidomėkite, kokių įgūdžių reikia Jūsų svajonių darbui ir jų išmokite. O geriausia – jei turite galimybę, pasikonsultuokite su personalo atrankų profesionalais, kurie žino tos srities, kurioje norite dirbti, specifiką ir kas yra svarbu šioje srityje, norint, jog darbdaviai Jus matytų kaip vertingą specialistą, galintį sukurti įmonei pridėtinę vertę.
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...