Žmonių darbinimas, pasitelkiant socialinius tinklus
    Naujienų sąrašas

    Žmonių samdymas, naudojant socialinius tinklus: ką derėtų žinoti?

    Žmonių samdymas, naudojant socialinius tinklus: ką derėtų žinoti?
    Augant socialinių tinklų populiarumui ir dirbant nuotoliniu būdu, vis daugiau darbdavių naudojasi socialinių tinklų platformas kandidatams ieškoti ir samdyti. Socialiniai tinklai leidžia darbdaviams pasiekti platesnį kandidatų ratą, atrinkti kandidatus ir įtraukti kandidatus į galutinį sąrašą bei bendrauti su potencialiais darbuotojais neformalesnėje ir interaktyvesnėje aplinkoje.

    Darbuotojų paieška naudojantis socialiniais tinklais turi keletą didžiulių privalumų:

    1. Pasiekiamumas: personalo atranka, naudojantis socialiniais tinklais, leidžia darbdaviams pasiekti platesnį kandidatų ratą ir pasyvius, darbo neskubančius keisti asmenis.
    2. Greitis: Socialinės žiniasklaidos platformų neformalumas ir interaktyvumas suteikia galimybę darbdaviams greitai atrinkti kandidatus į galutinį sąrašą ir suplanuoti virtualius pokalbius.
    3. Lankstumas: socialinių tinklų įdarbinimas leidžia darbdaviams bendrauti su kandidatais bet kuriuo metu ir iš bet kurios vietos, todėl tai yra lanksti galimybė nuotoliniam arba decentralizuotam įdarbinimo procesui.
    4. Prekės ženklo kūrimas: socialinių tinklų įdarbinimas leidžia darbdaviams kurti savo prekės ženklą ir parodyti savo įmonės kultūrą, vertybes ir galimybes pritraukti tinkamus kandidatus.
    Tačiau svarbu nepamiršti, kad įdarbinimas naudojant socialinius tinklus taip pat turi savų iššūkių, tokių kaip sąžiningumo užtikrinimas, kandidato tinkamumo pozicijai įvertinimas virtualioje aplinkoje ir didelio kandidatų skaičiaus filtravimas.
    Reguliarūs įdarbinimo metodai, tokie kaip pokalbiai akis į akį ir rekomendacijų patikra, gali suteikti nuodugnesnį ir išsamesnį kandidato kvalifikacijos pozicijai vertinimą.

    Įdarbinimo procesas naudojant socialinius tinklus skiriasi nuo įprasto įdarbinimo proceso šiais aspektais:

    1. Kandidatų paieška: kandidatų įdarbinimo procesas naudojant socialinius tinklus leidžia darbdaviams ieškoti kandidatų internetu, profesinėse grupėse ir pasitelkiant tikslinę reklamą. Priešingai, tradiciniai įdarbinimo metodai dažnai remiasi darbo biržomis, agentūromis ir darbuotojų rekomendacijomis.
    2. Kandidatų atranka: Žmonių samdymas, naudojant socialinius tinklus, leidžia darbdaviams atrinkti kandidatus, derinant internetinius tyrimus ir virtualias sąveikas. Tradiciniai įdarbinimo metodai gali apimti išsamesnius pokalbius, atsiliepimų patikrinimus ir vertinimus.
    3. Tinkamumo vertinimas: įdarbinimas pasitelkiant socialinius tinklus dažnai priklauso nuo virtualios sąveikos, pvz., nuotolinių darbo pokalbių ir internetinių vertinimų, siekiant įvertinti kandidato tinkamumą siūlomai pozicijai. Į tradicinius įdarbinimo metodus gali būti įtraukti kontaktiniai pokalbiai ir rekomendacijų patikrinimas, kurie gali padėti geriau suprasti kandidato kvalifikaciją ir tinkamumą pareigoms.
    4. Darbuotojo įvedimas į darbovietę: žmonių samdymas naudojant socialinius tinklus apima supaprastintą priėmimo į darbą procesą su virtualiomis orientacijomis ir nuotoliniais mokymais. Tradiciniai įdarbinimo metodai dažniausiai apima išsamesnes įdarbinimo programas su asmeniniais mokymais ir supažindinant su įmone bei kolegomis.
    Stafferty personalo atrankų skyrius siūlo įvairius įdarbinimo būdus, naudojant skirtingas technikas. Žmonių samdymą naudojant socialinius tinklus dažniausiai deriname su tradiciniais įdarbinimo būdais.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...